Select Page

Na de succesvolle playtests van Het Burgerspel op het Mediacollege werden eind mei de puntjes op de i gezet en ging het spelontwerp voor de eerste druk naar het echtpaar van Drukkerij Stetyco in Amsterdam-Noord. Een bescheiden eerste oplage was een feit. Al gauw werd het spel genoemd in nieuwsbrieven van Pro Demos en de MBO Raad, waarbij laatstgenoemde het spel ook heeft meegenomen in de aanbevelingen voor lesmateriaal rondom Burgerschap.

Meerdere scholen uit het hele land toonden belangstelling en hebben inmiddels een exemplaar van Het Burgerspel aangeschaft. Het aankomend studiejaar zal er dus op verschillende scholen gestreden worden voor een plek in het bestuur van Burgerdam! Tweedejaars studenten van de opleiding Cultureel Organiseren, onderdeel van het College Zuid in Amsterdam sloten eind juni hun jaar af met Het Burgerspel. Ik mocht hierbij zelf het spel begeleiden en dit bleek direct een nieuwe test met een nieuwe groep.

Er bleek een onderwerp wat nog niet sterk genoeg aanwezig was in Burgerdam. Fake news. Hoe gaan de partijen uit Burgerdam, zoals Robin Hoed en Red de Planeet eigenlijk om met fake news? En wat weten de burgers en hun fractievoorzitters over dit actuele onderwerp? Zijn zij op de hoogte van de gevaren die fake news kan hebben voor een democratie?

De tweede druk van Het Burgerspel, met nieuwe kaarten en nieuwe inzichten is vanaf 21 augustus beschikbaar. Je kunt deze alvast bestellen zodat je de eerste bent die een gloednieuw exemplaar ontvangt. En bestel je het spel voor 9 september, krijg je € 15,- korting. Je betaalt dan € 60,- excl. BTW. Mocht je al in het bezit zijn van Het Burgerspel en de nieuwe kaarten willen ontvangen, stuur dan even een mailtje. Ze worden dan gratis nagezonden.

Wil je Het Burgerspel eerst zelf eens testen? Kom dan 12 oktober naar de landelijke studiedag Burgerschap MBO van de MBO Raad. Samen met Stichting F6 geef ik daar een workshop over op welke manier je in gesprek kunt gaan met studenten over fake news. Het Burgerspel is onderdeel van de workshop en er is ruimte om het spel uitgebreid te testen!