Select Page

het burgerspel

In de stad Burgerdam wonen er veel actieve, betrokken burgers. Ze zijn het niet altijd met elkaar eens, maar hebben graag een vinger in de pap in de lokale politiek. De burgers zijn verbonden aan verschillende politieke partijen, waar zij de fractievoorzitters helpen verkiezingen te winnen en hun politieke programma’s uit te voeren. Welke partij verzamelt de meeste invloed en wint het spel?

Het Burgerspel kan worden gespeeld met 15 tot 21 spelers en is geschikt voor de bovenbouw van het VO en alle niveau’s van het MBO. Naast campagne voeren en besturen, leren de deelnemers een aantal kern- en basisbegrippen over de gemeentelijke politiek. Het spel is een ideaal middel om in te zetten tijdens lessen of modules over politiek.

Bij aanschaf van het spel wordt deze geleverd inclusief lesbrief en materialen voor de docent. Het spel hoeft slechts eenmaal te worden aangeschaft om het met meerdere groepen verspreid over meerdere jaren te spelen. Ook is het mogelijk mij in te huren om de klas te begeleiden. U kunt vrijblijvend naar de mogelijkheden informeren.

“Het Burgerspel is een manier om op frivole wijze de politiek onder de aandacht te brengen. De deelnemers gaan aan de slag. Actie, actie, actie. En aangenaam om in deze tijd dat zonder computerhulpmiddelen te doen. Geen gevaar om in digitale dwaalwegen te belanden. Een aanrader.” Henny Heima, docent Burgerschap bij Mediacollege Amsterdam

Interesse in Het Burgerspel?

Bij vragen over het spel, neem gerust contact op per mail of telefoon. Het spel kost € 70,- ex. BTW en incl. verzendkosten. Vermeld de gegevens voor verzending en het gewenste aantal spellen in de mail. Een factuur volgt na verzending. Tevens is het spel te bestellen via bol.com.